Thursday, February 21, 2013

nasi lemak saja



Menu simple je tapi tak jemu di makan. Nasi lemak style apa pun mesti laku sebab orang yang paling gumbira sekali adalah my yonyon yang tidak akan jemu haha.
Tapi kita manalah bukan makan benda yang sama dan nasi lemak tu mengandungi kolesterol yang tinggi ...memadailah seminggu sekali.

Version hari ini hanya lah ada serai dan halia dan halba dan di beri nama nasi lemak halba style orang penang la. Pengunaan halba dalam nasi bertujuan menghilangkan angin dalam badan...jadi jika orang orang yang berusia makan nsi lemak nie ...perut insyallah tidak akan merasa angin dan kembung dalam perut. 
Nasi ini akan mengeluarkan aroma berempah dan wangi. Hari ini saya sediakan nasi lemak yang simple saja. Tak ada sayur kangkung celur minyak jika ada lagi best ...



2 comments:

MamaFaMi said...

Assalamualaikum Kak Noor...

Nasi lemak saja Kak Noor ni pun dah boleh buat kita terliur. Tadi pagi sarapan sandwich je.

p/s : Gambar lama-lama kat blog kita memang hilang gara-gara kita gatal tangan. Terdelete gambar yang sync dengan handphone kita tanpa kita sedari. Nak retrieve semula, tak pandai. So kita akan masukkan satu persatu manually...kaaaalau kita jumpa gambar-gambarnya... memang rasa nak nanges je masa mula sedar dulu... Tapi kalau nanges dapat kembalikan ke keadaan asal, mau gak kita nanges. Tapi ni, buat penat nanges, gambar tetap hilang... jadinya kita dah redha dah....

Nooriah Abdullah said...

ni kak noor dtg nak makan jugak nasi lemak Noor ada lagi tak??? nampak sngt mengancam tu merah sambal nya