Sunday, April 7, 2013

brownie orange walnut


Brownie yangdi buat petang semalam...untuk di bawa ke surau tapi saat akhir terbatal niat nak pergi sebab hujan turun dengan lebatnya. Perjalanan ke surau kawasan perumahan agak jauh juga melintasi empat lorong seberang jalan. Hehe bila hari hujan dan petir nak keluar pun terasa takut gak sebab rumah kawasan bukit dan lapang . Jika hb ada di rumah sudah pastinya dapat pergi ini . Insyallah kena tunggu lain masa pula.
Jadi brownie yang di buat nie ....kena kami habiskan sendiri. So waktu melawat abah ...siap kita pack dalam box untuk di bekalkan pada anak saudara.
Resepi asal brownie nie letak esen vanila saja...selalu sangat rasa vanilla so kita letak pes orange dan air orange serta sedikit kulit orange yang di parut. Hasilnya sedap dan ngam dengan coklat bila di makan.




3 comments:

MamaFaMi said...

Assalamualaikum Kak Noor....

Apa khabar? Kita ni dah suam suam kuku baby dah ni bila tiba bab bab blog. Laptop pun happy sebab jarang digodam. Hehe...

Sedapnya brownies Kak Noor. Kita dah lama tak buat brownies dah.

Chah said...

Kak....kalo xde sapa sgt nk ngabiskan...saya ada kak....;)

Noor Yusoff said...

Mf>>>.memanglaha kita pun rindu ...dok tunggu cerita masakan dari Mf hehe.

Chah >>> hehe jika dekat apa salahnya boleh kita tapau..