Resepinya
Kailan ikan masin
2 tbs minyak masak
5 ulas bawang putih (bruised)
200g kailan (potong saiz kecil)
5 small cili padi (bruised)
2 tbs fried shallot (untuk taburan )
1 tbs fish sauce
1 tsp gula
Jeruk ikan tenggiri bersaiz sederhana (jangan besar nanti masin)
1 tbs oyster sauce
1/2 tsp tepung jagung di campur dengan sedikit air .
Cara:
Panas kan minyak
Masukan bawang putih goreng sehingga sedikit perang
Masukan cili padi
Dan maskan cebisan ikan tenggiri masin…kacau sebentar.
Masukan kalian.oyster sauce, fish sauce dan sedikit gul
Biar sebentar agak kalian dah lembut masukan larutan tepung jagung dan kacau sehingga
Sedikit pekat.
Hidangkan dengan bawang goreng dan jika suka boleh tambahkan sedikit air perahan limau.
No comments:
Post a Comment