Thursday, April 12, 2012

Nasi lemak kukus


Hujan hujan begini memang sedap makan nasi lemak. Lepas makan boleh lah tidur. Oooo tidak tidak tidur siang nanti menyebabkan mata bengkak dan mula rasa malas. Lepas makan boleh jamu mata depan lappy layan mata kuih muih orang lain pulak ....jika free la.
Bila hujan memang tak dapat buat kerja di luar rumah. Maka kerja mendobi dan menyerika baju pun boleh beres sebab berkurung dalam rumah.
Hari ini tinggal kami berdua saja memandangkan Hb masih outstation lagi.
Bila Hb outstation kita selalu tidur awal dan kemudian bangun awal pagi jam 4 sedia berkawal sebab perasaan takut pun ada gak walaupun adik adik guard meronda setiap satu jam...tapi rasa curiga . Lebih selamat kita bangun awal pagi dan nonton tv serta buat kerja rumah. Bila hari sudah siang mula lah kembali tidur sebentar lepas solat dan bangun jam 10 haha ...tak selalu kan.
Berbalik pada nasi lemak kat atas tu...kita saja campurkan sedikit perwarna kuning ala ala nasi lemak yang orang jual dekat bandar Alor Setar tu....tapi kat Penang tak ada lah warna camnie kan.
Dulu memang rasa pelik tapi sekarang dah terbiasa nampak hihi warna merah belum lagi. Bagaimana ye jika warna merah mesti pengsan.
Lauknya pulak kita masak sambal ayam pedas dan telur goreng saja.1 comment:

dapurmerahibu said...

salam ziarah n kenal,sedapnya nasi lemak kukus.saya follow blog akak ye.
http://dapurmerahibu.blogspot.com