Monday, April 9, 2012

Kuih Kosui


Baru saja makan kuih nie tapi di sebabkan sedap maka kita ulang buat lagi sekali. Haha dah terkenan dengan kuih tradisional lah .
Tapi kali ini kita adunkan dengan lapisan yang bergula merah dan pandan. Memang sedap
Kuih nie kita buat kelmarin hari nie dapur kita tak berasap langsung sebab kita telah di jangkiti virus mata.....alahai jadi ketumbit lah pulak. Pagi tadi bila bangun dari tidur terasa semacam saja...ehhh mengapa pula rasa macam berpasir , check mata depan cermin tak nampak pun. Memang risau sangat sebab Hb pulak outstation .
Tapi jika tak pergi checkup lagi risau tak bertempat...nak keluar tak ada kenderaan sebab Hb bawa...nasib baik lah call kawan kita di Bandar B.Perdana. Lega setelah check.
Nampaknya aktiviti memasak hanya akan kembali setelah sembuh la....



4 comments:

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Hay...lagu pengantin macam datang rumah kenduri ni sedap makan kosui dengan kopi Ol

zila 4ever said...

salam kenal dan ziarah disini..sy follow blog nie yer..semua masakan sedap2..klu sudi ziarah sy tq:)

CitarasaKu said...

Paty...hooo lagu kat background kita tu kan....betul tu kat radio gomo tu selalu ada request lagu kahwin...haha....layan aje lah.

Zila> terima kasih nanti akak p sana ye

CitarasaKu said...

Paty...hooo lagu kat background kita tu kan....betul tu kat radio gomo tu selalu ada request lagu kahwin...haha....layan aje lah.

Zila> terima kasih nanti akak p sana ye