Saturday, February 4, 2012

Udang &sosej goreng ladahitam


Makan malam yang simple saja memandangkan kita di sebelah utara nie kekurangan minyak masak. Selalunya kegunaan minyak masak hanya satu botol besar 5 kilo saja sudah mencukupi . Itupun jika kita selalu mengoreng ayam . Kegunaan biasa kurang dari ini jika sekadar memasak. Dua tiga hari lepas semasa keluar membeli stok barangan,di rak bahagian minyak masak kosong. Buka satu pasaraya tapi kebanyakan kedai runcit di sekitar mengalami masalah yang sama.
Hari nie mood menulis kurang ada sedang berfikir kat mana nak beli minyak masak. Minyak zaiton adalah tapi mana sesuai untuk masakan melayu ...alahai.

5 comments:

HomeKreation said...

Aslmkm Noor. Along pun tadi gi kedai terkejut xda minyak. 1st time kat Miri xda minyak masak. Minyak Sunflower byk lah mmg Along guna utk memasak tapi kalau goreng ikan/ayam sayanglah kan.

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam Noor, belum tido lagi.....menu kegemaran anak2 tu..sukalah dia orang kalau bab sosej ni.

nOOrsha said...

salam maulidurrasul 1433 H.. sedapnya sosej tu :)

Chik Mimi said...

salam maulidur rasul Noor ,sosej kegemaran sibudak kecik kat rumah tapi ibunya kijam jarang sangat nak buat

blogresipi.com said...

Salam Maulidur Rasul Noor,
Susah juga kalau tak ada minyak masak ni ye. Saya kalau tak ada yang minyak biasa hentam saja lah dengan minyak zaiton. hehehe :)
Ijan