Monday, November 19, 2012

chocolate cake

Hari minggu selalunya orang keluar bersiar siar tapi tdak selalu kita dapat peluang begini. Jadi kenalah merajinkan diri membuat sesuatu untuk mengisi waktu terluang sebab en.hb berkerja . 
Disebabkan coklat yang di beli masih banyak lagi dalam simpanan ...plan asalnya nak buat pudding tapi pada waktu yang sama teringat juga pada kek coklat . Terasa lepas buat kek dan jika masih banyak coklat dapat lah jadikan puding pula.

Resepi masih lagi yang sama ....cuma olahan di dalam kek saya meletakan mousse coklat di bahagian tengah dan hiasan atas coklat ganache dan maltesers yang sedap tu....sayangnya coklat maltesers tu tinggal sebungkus kecil jika ada lebih mau saja letak dalam mouse coklat baru terasa kehebatan coklat kan..Apapun ok lah buat petang semalam enjoy sampai kenyang dengan coklat.


4 comments:

Rahel Rae said...

Sedapnya coklat kek...nak jugak..

JaSSNaNi said...

ahhh.. sini pun ada coklat kek.. tadi singgah rumah rahel.. tengok coklat kek gak.. :D

MamaFaMi said...

Huhuhu...ngancam kek Kak Noor!!!!! Rasa nak cabut je Maltesers tu!!!!

Noor Yusoff said...

Rahel >>. akak nampak rahel pun buat kek coklat juga haha best nyer.

Jasnani>> hehe betul tu ...musim coklat haha

Mf >> tak cukup coklat letak jarang jarang saja kalau boleh nak pkt besar hehe