Saturday, August 4, 2012

Berbuka dengan nasi udang berempah


Hari ini nampak menu yang sarat untuk berbuka. Sebenarnya planning asal membuat semua ini sebab mak n abah janji nak datang tapi last minit cancel . Tapi kita teruskan juga pada menu asal dengan mengurangkan pada saiz setengah saja. Nasib baiklah bagitau awal jika tidak ....habislah siapa nak makan semua ini...boleh pengsan.

Resepi untuk nasi ini boleh di dapati di Sini dalam entri yang lalu.







Kari dhal ...saja buat kuah untuk bersahur nanti kita perlu keluarkan roti canai frozen , goreng dan cicah dengan kuah dhal. 









2 comments:

ijayuji said...

Salam kak, salam ramadhan! Tak pernah buat nasi kat atas tu, biasanya guna daging atau yg sewaktu dgnnya jarang guna udang :D mesti sedap kan? Kita suke mkn nasi2 mcm tu cuma puasa tahun ni kita kurangkan menu2 nasik takut bdn naik mcm tahun lepas hihihi...

CitarasaKu said...

salam ijayuji..kat rumah saya jika tak masak nasi anak saya boleh pengsan nanti hehe.
Nasi nie sedap tanpa kuah pun boleh di makan camtu saja dengan selata..dah cukup rasa.