Alhamdulilah bertemu kembali di tahun 2013 dengan izin Allah . Harapan semuga kita di bumi Malaysia akan terus makmur, aman dan hidup dengan harmoni dalam masyarakat pelbagai kaum. Amin.
Pembuka tirai 2013 dengan makanan sajian barat.
Di siang hari tadi memang sibuk dengan hari pertama persekolahan di Kedah yang bermula awal . Tambahan pula hari ini kita kesekolah menguruskan persekolahan anak naik ke tingkatan empat dengan pakej pelajaran yang telah di sediakan oleh pihak sekolah mengikut dengan keputusan Pmr.
Bahan bahan
Pasta Linguine or Fettuccine (500g)
1 pack of button mushrooms (ada 4 biji )
1/3 cup extra virgin olive oil
2 tbs bawang putih cincang
garam & lada hitam
daun ketumbar sebagai hiasan dan taburan
selebihnya hiasan di atas .
Cara:
Panaskan air letakan sedikit garam dan setitik dua minyak.
Renih pasta sehingga masak. Hiriskan cendawan secara
memanjang.
Letakan 1/2 cwn minyak olive dalam pan , bila panas
masukan cendawan yang telah di hiris . Goreng sebentar dan masukan
sedikit garam dan lada. Kacau sehingga cendawan kelihatan kecoklatan dan tutup
kan api.
Buang kan air rebusan dan simpan sedikit untuk di masukan
kemudian. Masukan pasta yang telah di sejat kedalam cendawan yang telah di
goreng tadi. Buka api perlahan dan
biarkan sebati dengan sos cendawan dan perisakan dengan sedikit garam dan lada.
Jika kering tambahkan sedikit air rebusan yang di simpan tadi. Tutupkan api dan
gaulkan dengan cincangan daun ketumbar.
1 comment:
Rajinnya Noor...kakpb belum mula masak2 lagi ni. Mood kelaut. Smlm rebus spageti dan goreng je.
Post a Comment