Saturday, October 29, 2011

Turkish Pide

Petang tadi my Yon yon request nak bawa bekal ke sekolah esuk. Siap minta buatkian lebih sedikit untuk di kongsi dengan kengkawan. Bahan bahan pun ada jadi tak lah susah nak sediakan. Waktu mencampurkan bahan roti tadi kilat kat luar rumah berdentum dentum ...takut pun ada la....nampat bercahaya luar tingkap.
Setelah bahan di masukan kedalam mesin cepat cepat beredar bagi mesin tu jalankan tugas menguli. Lega.....


Akhirnya menjadi juga. Saja buat dua adunan satu untuk di buat bekal dan selebihnya untuk makan malam tadi. Makan roti nie bertambah sedap jika di makan bersama sup cendawan ataupun sup ayam...yummy.
Roti sebelum di bakar...dalam resepi tak guna mozarella tapi saya tambahkan untuk lebih rasa keju .

4 comments:

blogresipi.com said...

Pernah buat one time ago roti ni. Sedap kan. :)

CitarasaKu said...

Ijan,
Roti nie memang sedap sampaikan berkali kali kawan anak call minta tolong buatkan.

K.Nor said...

uishh dah lama tak buat TP :)

:.Noor Zaleha Jaafar.: said...

Wah...memang nmpak sedap...nnti bila free2 akak nk cuba buat..belum pernah try...mesti best bila mkn hujan2 ginikan....