Thursday, May 17, 2012

Le Rose cuppies


 

Kek ini telah di buat semasa perayaan hari guru yang lalu. Mulanya memang tidak idea langsung untuk mendeko. Sejak kebelakangan ini kek yang saya hasilkan semuanya simple simple saja walaupun kadangkala beria benar nak membuat sekuntum bunga rose tapi akhirnya malas.
Dengan kemalasan yang saya hadapi maka kek saya pun memang paling senang dekonya . Dengan hanya memicit adunan whipped cream yang di pukul kental dan nozzle berbentuk bulat dapat menghasilkan corak begini. Tambah bunga dan ceri dah siap hehe. Ok lah daripada tak ada kan.........Dapat juga si Yon yon bawa ke sekolah kan.


Adunan cuppies saya mengunakan resepi basic sahaja. Sementara adunan whipped cream saya tambahkan coklat putih yang di cairkan dan di pukul sehingga kental dan dapat di bentuk dengan mudah. Bersama sedikit perisa Rose menambahkan lagi keenakan rasa pada cream  juga perwarna pink membangkitkan selera .

Cuppies yang telah siap di dalam kotak yang comel hehe 4 biji buat seorang...cukup kan...
Setengah cuppies saya letak biskut coklat angry bird yang warna hitam legam warna merah tak ada.



4 comments:

Shahriah Abdullah Novelis said...

Comeynyaa.............. terus terasa kat tekak ni.. sha memang suka kalau ada krim banyak atas tu hehehe

rahel said...

Cantik la cupcake dg deco pink..suke2x.

Qasey Honey said...

cantik n comeiiii

zila 4ever said...

pink lg..chumilll la:)