Sunday, March 18, 2012

Tuna Pizza


Minum petang Vs makan malam yang membuatkan hati ku gembira sekali nah tahu....sebab hb dan anak kenyang dan tak minta hidangan nasi. Oleh itu kerja rumah untuk malam ini berakhir seawal jam 6.30 malam. Hihi gembira sungguh hatiku dapat lepak dan relax awal.
Lama lah juga kita tak makan pizza .


Gambar di atas pizza yang belum di bakar. Base pizza kali ini mengunakan sos putih saja ,tak letak sos tomato sebab nak kelainan macam kita lihat dalam blog minah saleh tempohari. Tapi terlupa nak ambil resepinya so kita buat cara agak agak saja sos putih .....di campur dengan sedikit mayonis pada base dan di taburi dengan kepingan ikan tuna. Bawang besar di potong secara gegelang dan tomato yang di hiris nipis di susun sebelum di taburi dengan cheese sebanyak yang kita suka .
Hasilnya sedap juga ada kelainan nya. Hari ini base pizza agak tebal dari biasa...terlebih doh...jika nipis rasanya lebih ranggup dan lebih sedap.

4 comments:

Chah said...

Nyinggah sini tp asik tk sempat je nk ngomen, sbb semua nampak lazat2...dan gambor yg gojes2... Suka..suka..

anymz said...

sedapnya...makan pizza kalau sebelah ptg mmg terus sekali dgn dinner lah..mengenyangkan gitu...hehe

HomeKreation said...

Aslmkm Noor cayang. Wah, ada kelainan ya pizza ni. Sure sedap...

CitarasaKu said...

Chah>> alahai gambar pakai tangkap muat saja.

anymz>> betul tu kena sekeping dua terus kenyang sampai ke malam ..tu yang kita suka...ha

Along>> sos putihnya saja..noor suku tapi anak noor bila makan siap tambah sos cili katanya tak pedas hehe.