Buat selepas waktu tengahari tadi untuk minum petang. Lama benar tak buat bun sardine sejak kejadian terbeli tepung stok lama tempohari. Geram pun ada juga...tapi saya dah henti membeli barangan dari kedai tersebut. Saya lebih tertumpu di kedai bakeri dekat dengan Lagenda Height saja. Haha tepung nie tak ada masaalah sebab ianya tidak hapak maka roti yang kita bakar akan berbau harum saja...apatah lagi ada inti sardine di dalam gulungan roti.
Saya mengunakan kaedah leperkan tepung secara memanjang dan isikan dgn inti kemudian di bahagian bucu atas buat sedikit kelaran dan apabila kita tutup keleran akan terbuka menampakan belahan yang terbuka cantik apabila di bakar.
Saya mengunakan roti Basic Doh saja. Pada waktu ini suasana di luar kelihatan mendung dan gelap menandakan hujan akan tiba bila bila masa saja.
3 comments:
Assalamualaikum tuan dapur....
elok aje terletak sardine bun tu... apalagi, kita tolong makan sikit boleh?
asslm...salam kenal dari QH...pandianya dia mroti...tringin pula nk rasa sardine bun tu...
meh ke dapur kita pulak...
Assalamualaikum....
Salam kenal...Kak Lin dtg berkunjung...sedapnya roti sardin...Kak Lin suka...
Kak Lin Follow.. :)
Post a Comment