Tuesday, October 8, 2013

nasi beriani


 Semalaman hujan hingga lah ke pagi hari. Hujan turun dengan lebatnya .Terasa sejuk sangat cuaca di waktu kini. Jika hujan awal pagi terasa sayang sangat kalau boleh selimut nak tarik lagi . Tapi tak boleh kan...tugasan harian .......

Lapar di pagi hari dan terasa nak makan nasi beriani pulak. Memandangkan stok ayam ada bersama bahan bahan maka siap lah juga menu tengahari dengan jayanya.



 Resepi ayam tandoori boleh rujuk pada entri sebelum ini. Memang best bila nasi beraini di gabungkan bersama dengan ayam tandoori . Salad pula timun dengan dressing jus lemon dan minyak zaiton ....sedap juga ...sedikit kelainan .





2 comments:

Mamasya said...

Aslmkum sis Noor

sedapnya ayam tandoori....mmg kena mkn dg nasi beriani tambah ada acar.
cantiknya cookies hijau kat bawah tu...terang cantik warnanya.

Noor Yusoff said...

Wasalam Mamasya...cookies tu saya buat sebagai hantaran permintaan dari kawan saya untuk anak perempuan sulong nya . Kenduri bulan depan tapi nie untuk test dulu sebab first time cuba buat.