Saya mengunakan acuan bahulu yang saya sapukan dengan sedikit minyak supaya tidak melekat dan senang di cungkil setelah masak .
Jika abah saya ada di rumah semalam pasti dia suka makan rasanya pun tidak manis . Anak saya pula berulang ulang makan cakap sedap ...lapar sangat lah time cuti sekolah duduk depan pc main games ,ps perut pun cepat nak di isi penuh.
Resepi Bahulu kukus
Oleh: Zaitong Syed Ahmed
Bahan-bahan
250 gm tpg gandum
4 biji telur
200 gm gula halus
1 sdt esen vanilla
1sdt overlet
150 ml santan
sedikit pewarna kuning
.
CARA MEMBUAT:
1 pukul telur dgn gula,overlet,hingga kembang dan pekat.
2 kemudian masukkan tepung sikit sikit dgn santan selangseli.warnakan.
3 perap 1/2 jam -1 jam
,kemudian sudukan dlm acuan bahulu dan kukus 10-15 minit.
1 comment:
wah..1st time dgr bahulu kukus..nmpak sedap..
Post a Comment