Rasanya baru saja dah buat kuih kaswi nie tapi kali ini versi yang ada santan pulak. Saya tertarik dengan gambar dalam blog Ibunda, kaswi beliau nampak begitu cantik dan saya rasa nak makan.
Hehe nak makan kena lah kedapur masak sendiri kan.
Inilah kaswi pandan lemat yang terhasil dari dapur saya. Saya buatkan dalam bentuk kecil untuk senang di makan dan tak perlu di potong.
Kaswi Pandan Lemak
1 cawan tepung gandum
1 cawan tepung ubi kayu
1 cawan santan
1 1/2 cawan air perahan daun pandan - 3 helai -
3/4 cawan gula pasir
1/2 sudu teh AIR kapur sireh
1/2 sudu teh garam
1 biji telur - x kira saiz
beberapa titik pewarna hijau.
1 comment:
sedapnya..lama tak mkn kuih kaswi..tgk ramai dah yg mencuba buat kuih ni..bila pula nak sampai dapur saya yer:)
Post a Comment