Friday, September 11, 2015

Bawal goreng air asam


Ikan bawal hitam yang masih segar terasa manis jika di goreng begini saja. Jadi lunch tadi saya nak makan ikan goreng dengan nasi putih macam di restoren jual. 
Selalu juga saya makan di restoren yang menjual secara set ..nasi putih bawal goreng bersama sambal kicap .
Ummm tak perlu letak resepi kan sebab senang sangat...yang penting dalam menu ini adalah air asamnya perlu ada Ummph baru terasa bila mencicah isi ikan .
Tambahan pula ada air limau serta sedikit taburan daun ketumbar terasa kesedapan nya.



1 comment:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Salam kenal..

Bila baik demam ni pekena ikan goreng air asam pun sedap..
membangkitkan selera ni balik kan Noor :D

Saya follow #151 jemputlah ke blog kecik saya ye :)