Friday, November 22, 2013

seri muka

Salam di petang Jumaat gerimis di luar membuatkan suasana dingin sepanjang hari. Alhamdulilah syukur suasana sejuk mendamaikan keadaan..
Lalu teringat nak makan apa hujan hujan segera keluarkan beras pulut dua cawan dah rendam. Mulanya nak buat pulut inti dan selebihnya pulut kosong di makan bersama ikan masin. Eemmm cancel last minit buat serimuka saja lah. Lagipun abah saya suka makan dulu arwah mak selalu buat untuk abah makan pada waktu petang.
Bila saya hidangkan tadi ...abah kelihatan tersenyum saja. Hehe comot pun comot lah sebab saya bab kukus mengukus nie kurang pandai ...hetam sajalah. Paling happy bila abah cakap sedap juga lama tak makan lemak begini...hehe tersengih je ...jadilah tu.




Resepi nya pula saya ambil dari blog Mamafami hehe sumber asal resepi dari Kak Hanieliza ...sedap sangat lemak dan berkrim.


5 comments:

Umie Jazz said...

Assalamualaikum...noor mmg sedapkan kuih ni.

Noor Yusoff said...

Salam Umie...dulu dulu ingat susah tapi kerah buat juga ...rupa rupanya senang nak buat hehe. Tapi bila ingat zaman saya single mana ada rancangan memasak apatah lg blog sana sini kan....beli buku resepi pun tak jadi sbb resepi tak betul sekarang semua berubah ...alhamdulilah.

Chik Mimi said...

Sadapnya Noor ,ku lihat ijau saya ni dah lama teringin nak buat ,tak terbuat-buat jugak

laughing-princess said...

Hi Umie,

My name is Eva from Impact Communications, PR agency for Lipton. We would love to invite you an event hosted by Lipton. If you are interested, could you please drop me an email at eva@impactcommunications.com.my ?

Thank you

Eva

Noor Yusoff said...

Eva >> My name is Noor not Umie...guess you might send to wrong person.