Friday, March 21, 2014

roti kerca

Selamat petang ..selamat bertemu kembali . Agak lama saya tidak mengemaskini status masakan saya . Perasaan malas la sebenarnya dan pc saya memberontak membataskan hehe . Alhamdulilah hari ini saya merajinkan diri.
Apapun makanan tetap ada tapi menu yang berulang itu pun menyebabkan saya tidak letak . Apapun saya akan langetak gambar saja jika resepi yang sama.

Makanan ini merupakan makanan yang mampu buat kita kenyang tambah lagi kena dengan kuah kari daging/ayam . Makan sedap dan nak membuatnya juga senang sangat sama macam kita buat roti jala. Saya mengunakan resepi roti jala tapi saya tuang adunan larutan kedalam pan leper dengan sedikit minyak sapi yang di sapu pada hujung daun pandan. Eeemm memang wangi kan gabungan kedua dua itu...memang itupun tujuan nya. Biarkan adunan itu masak dan angkat serta gulongkan . Ulangi proses sama sehingga habis adunan.
Semasa menghidang baru lah gulongan panjang itu di potong dengan gunting kedalam pinggan . Hidangkan bersama kari dan untuk lebih sedap taburkan daun bawang dan sedikit cili merah . Mmm memang terbaik lah untuk jamuan 

No comments: